Efektivita veřejných prostředků vynaložených na podporu místních Agend 21 v České republice - Šlapáková, Eva (Univerzita Pardubice, 2012)
Diplomová práce se zabývá problematikou efektivnosti veřejných prostředků vynaložených na podporu nejúspěšnějších místních Agend 21 v České republice, tedy municipalit spadajících do kategorie ?B?. Práce zkoumá pět z těchto municipalit, konkrétně obce Kopřivnici, Chrudim, Litoměřice, Vsetín a městskou část Praha-Libuš. Pozornost je věnována problematice financování a měření efektivnosti na základě zejména environmentálních, ale i dalších indikátorů. Cílem práce je pak zjistit, zda jsou vynakládané veřejné prostředky na podporu místních Agend 21 efektivní z pohledu zlepšování stavu životního prostředí, zvyšování bezpečnosti v daných městech a růstu spokojenosti občanů.
Effectiveness of public funds spent to support local Agenda 21 in the Czech Republic
Keywords: místní Agenda 21; udržitelný rozvoj; Národní síť Zdravých měst; indikátory udržitelného rozvoje; local Agenda 21; sustainable development; National network of Healthy cities; sustainable development indicators