Detekce změn v krajině vybrané části Chrudimi na základě leteckých snímků - Vlačihová, Martina (Univerzita Pardubice, 2016)
Tato práce je věnována problematice změn ve vývoji krajiny v období let 2009 až 2014 na základě leteckých snímků a dalších dostupných materiálů. Práce je zpracována v programu ArcGIS for Desktop verze 10.2, kde proběhla digitalizace leteckých snímků, vlastní zpracování a následně interpretace výsledků.
Detection of changes in the landscape of selected part of Chrudim on the basis of aerial images
Keywords: letecké snímkování; dálkový průzkum Země; detekce změn; Chrudim; aerial photography; remote sensing; change detection