Studie chromatografického chování substituovaných fenyl-[2-(4-nitrofenyl)hydrazinokarboxylatů] - Jánská, Helena (Univerzita Pardubice, 1996)
Cílem práce byla studie chromatografického chování sedmi sloučenin v literatuře dosud nepopsaných pomocí vysokoúčinné kapalinové chromatografie. Dělení bylo provedeno v systému s normálními fázemi, dále v systému s obrácenými fázemi a na chemicky vázané fázi. Jako optimální podmínky chromatografické separace těchto látek byla vybrána práce na koloně s náplní SEPARON SGX NH2.
The study of chromatografic behaviour of substitued phenyl-[2-(4-nitrophenyl)hydrazinocarboxylates]
Keywords: fenyl-[2-(4-nitrofenyl)hydrazinokarboxylaty]; Chromatografie; kapalinová chromatografie; gradientová eluce