Vlastnosti monokrystalů selenidu bismutitého s příměsemi - Janíček, Petr (Univerzita Pardubice, 2009)
Z prvků polovodičové čistoty byly modifikovanou Bridgmannovou metodou připraveny monokrystaly Bi2Se3 s příměsí manganu a Bi2Se3 s příměsí thalia. Vzorky těchto monokrystalů byly charakterizovány rentgenodifrakční analýzou (XRD) a chemickou analýzou (ICP-AES.
Properties of bismuth selenide single crystals with impurities
Keywords: monokrystaly; Bi2Se3; polovodiče; optické vlastnost; termoelektrické vlastnost; single crystals; bismuth selenide; Properties