Nástroj pro podporu vizuálního programování - Patočka, Jan (Univerzita Pardubice, 2016)
Účelem diplomové práce je návrh, implementace a ověření softwarového nástroje pro podporu vizuálního programování a následné krokování evoluce výpočtu vyvinutého programu. Pro potřeby vizuálního programování je vyvinuto grafické vývojové prostředí, v jehož rámci bude následně možné rovněž sledovat evoluci výpočtu. Navržené řešení je otestováno na sadě vybraných algoritmů.
Visual Programming Tool
Keywords: vizuální programování; algoritmizace; visual programming; algorithms; Java; JavaFX; SQLite