Dějiny archivu v Kutné Hoře v letech 1352-1960 - Borková, Angelika (Univerzita Pardubice, 2010)
Obsahem této bakalářské práce jsou dějiny archivu v Kutné Hoře v letech 1352 - 1960. Práce zachycuje historii města a vývoj městské správy, ale je zaměřena především na souhrnný vývoj archivu a jeho činnost. Popisuje také významné osoby, které v archivu pracovaly a archivní fondy. Cílem této práce bylo popsat dějiny kutnohorského archivu a ukázat jeho archivní bohatství.
History of archive in Kutná Hora between 1352-1960
Keywords: Kutná Hora; archiv; dějiny; registratura; osobnosti; fondy; archive; history; cabinet; personalities; funds