Role Fatimského zjevení v současné římskokatolické církvi - Vojtková, Jitka (Univerzita Pardubice, 2008)
Tato bakalářská práce pojednává o zjevení Panny Marie v portugalské Fatimě a přibližuje hnutí zaměřené právě na toto zjevení. První kapitola popisuje průběh tohoto zjevení a seznamuje s podrobnějšími informacemi jako jsou například vizionáři nebo tzv. Fatimská tajemství. Druhá kapitola podává přehled o mariánských zjeveních v průběhu dějin. Ve stěžejní části své práce se věnuji postoji římskokatolické církve nejen k soukromým zjevením ale i ke zjevení Fatimskému a k hnutím, které na základě tohoto nebo některého jiného zjevení vznikají. Cílem práce je obecně nastínit historii Fatimského zjevení, objasnit jakou roli zaujímá v současné římskokatolické církvi a konkrétně popsat hnutí Českomoravský apoštolát a jiná hnutí, která se k otázkám Fatimy vyslovují.
The role of Fatima Epiphany in contenporary Roman Catholic Church
Keywords: Fatima Apparation; Bohemian and Moravian apostolate; marian incurvation; Virgin Mary; fatimské zjevení; českomoravský apoštolát; mariánská hnutí; Panna Maria