Specifika péče o instrumentárium na operačním sále - Průchová, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2018)
Diplomová práce se zabývá specifiky péče o instrumentárium na operačním sále. Skládá se z části teoretické a výzkumné. Teoretická část se zabývá problematikou chirurgických nástrojů, konkrétně péčí o chirurgické nástroje, předsterilizační přípravou a vlastní sterilizací. V závěru této části jsou popsány kompetence perioperační sestry. Výzkumná část je zaměřena na popsání způsobu péče o instrumentárium na přísálové sterilizaci a posouzení vlivu specializačního vzdělávání na její kvalitu. Další částí výzkumného šetření je popsání vlivu předsterilizační přípravy a sterilizačního procesu na kvalitu instrumentária.
The specifics of care for surgical instruments in the operating room
Keywords: instrumentárium; perioperační sestry; předsterilizační příprava; sterilizace; surgical instruments; perioperative nurses; pre-sterilization preparation; sterilization