Výuka nejnovějších dějin na SŠ v ČR: současnost a představy - Richter, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2011)
Práce se zabývá problematikou vyučování nejnovějších dějin (20.století) v rámci vyučovacího předmětu Dějepis na středních školách, zvláště gymnáziích. Autor se zaměřuje na současné vyučovací metody, učební pomůcky a úskalí současných výukových programů. Zároveň se zaměřuje na nástin možnosti výuky do budoucna.
Keywords: 20. století; dějepis; didaktika; střední školy; 20th century; history; didactics; high school