Význam zajištění v managementu rizik komerčních pojišťoven - Goldmann, Martin (Univerzita Pardubice, 2022)
Diplomová práce je věnována popisu řízení rizik v komerčních pojišťovnách a charakterizaci úlohy zajištění v tomto procesu. Jsou popsány různé způsoby řízení pojistně-technického rizika. Popisuje podobu současného zajistného trhu a jeho aktuální problémy s návrhem možných řešení.
Importance of reinsurance in risk management of commercial insurance companies
Keywords: řízení rizik; komerční pojišťovny; zajištění; pojistně-technické riziko; risk management; commercial insurance companies; reinsurance; technical-insurance risk