Izolace a purifikace bakteriální DNA s využitím magnetických částic - Matějková, Petra (Univerzita Pardubice, 2015)
Diplomová práce se zabývá optimalizací metod pro izolaci bakteriální DNA na magnetické částice. Konkrétně se jedná o izolaci DNA pomocí precipitace v prostředí polyetylenglykolu a ethanolu na částice s karboxylovými funkčními skupinami a izolaci DNA na silika částice v prostředí guanidium thiokyanátu. Jako modelový organismus pro tuto diplomovou práci byla vybrána Salmonella Typhimurium. Po získání optimalizovaných protokolů byla provedena metoda PCR pro ověření amplifikovatelnosti vyizolované bakteriální DNA.
Magnetic beads-based bacterial DNA isolation and purification
Keywords: DNA isolation; magnetic particles; solid phase extraction; PCR; izolace DNA; magnetické částice; extrakce na pevnou fázi