Specifické aspekty managementu v sektoru poštovních služeb - Švadlenka, Libor (Univerzita Pardubice, 2004)
Práce se zabývá restrukturalizací českého poštovního sektoru, zejména návrhem transformace České pošty, s.p. na a.s., návrhem nové konstituce národního regulačního orgánu a v hlavní míře návrhem efektivní cenové regulace sektoru poštovních služeb ČR. V souvislosti s navrhovanou cenovou regulací je v práci s využitím regresní a korelační analýzy analyzován vliv cenových změn vybraných poštovních služeb na poptávku po těchto službách.
Specific aspects of management in the postal sector
Keywords: pošta; poštovní služby; restrukturalizace; transformace; Regresní analýza; cenová politika