Působení reklamy na obyvatele Pardubického kraje - Chmielová, Zuzana (Univerzita Pardubice, 2008)
Bakalářská práce se zabývá působením reklamy na obyvatele Pardubic. Nejprve práce vysvětluje nejdůležitější pojmy, dále se práce věnuje popisu historie reklamy od nejstarších dob. Další částí práce je podrobné popsání reklamy v médiích.. Hlouběji se zabývá účinky televizní reklamy. Práce se zmiňuje i o působení barev, zvuku, erotiky, humoru a strachu v reklamě. Krátce se věnuje i otázce věrnosti značkám. K práci je přiřazen i výzkum autorky, který zjišťoval postoje respondentů vůči působení reklamy na obyvatele Pardubic. V závěru jsou veškeré poznatky shrnuty.
The effect of advertisement on inhabitants of Pardubice
Keywords: Reklama; Média; historie reklamy; působení reklamy; Advertisement; Media; the history of advertisement; the effect of advertisement