Vývoj a srovnání hypotečních trhů - Bělašková, Renata (Univerzita Pardubice, 2015)
Tato bakalářská práce se zabývá vývojem a srovnáním hypotečních trhů. V teoretické části se věnuji charakteristice hypotečních úvěrů, jejich rozdělení podle účelu, výše úvěru, doby splatnosti, způsobu splácení a způsobu splácení. Jsou zde vymezeny základní pojmy a problematika hypotečních trhů. V praktické části je popsán vývoj od roku 1993 v ČR sazby PRIBOR, srovnání s okolními státy a konkurenční boj na českém trhu. V závěru práce porovnávám vybrané banky podle poskytnutí hypotečního úvěru na koupi bytu.
Development and comparison of mortgage markets
Keywords: mortgage loans; development of mortgage markets; PRIBOR; savings and competitive fight; hypoteční úvěry; vývoj hypotečních trhů; stavební spoření; konkurenční boj