Testování a hodnocení použitelnosti elektronických formulářů VS - Chudoba, Michal (Univerzita Pardubice, 2010)
Bakalářská práce je zaměřena na testování a hodnocení použitelnosti elektronických formulářů veřejné správy. Jejím cílem je navržení vhodné metodiky testování elektronických formulářů a provedení jejich popisu a rozdělení. V poslední části práce je provedeno otestování a ohodnocení použitelnosti vybraných formulářů na základě navržené metodiky. Hlavním přínosem práce je navržená metodika testování a vytvořená sady doporučení sloužící pro tvorbu nových elektronických formulářů veřejné správy.
Usability testing and evaluation of PA electronic forms
Keywords: Použitelnost; testování použitelnosti; elektronické formuláře VS; uživatelské testy; Usability; usability testing; PA electronic forms; User Testing