Krizový potenciál Pardubického kraje - Čermáková, Ivana (Univerzita Pardubice, 2008)
Diplomová práce seznamuje čtenáře s analýzou krizového potenciálu na území Pardubického kraje. V úvodní části obecně popisuje problematiku krizového potenciálu a vymezuje základní legislativní prameny. Druhá část je věnována stručné charakteristice Pardubického kraje s uvedením možných rizik, které se na jeho území mohou vyskytnout. Třetí část se zabývá již konkrétní podobou rizika, kterým je riziko zvláštní povodně spojené s destrukcí vybraného vodního díla. V této části je nastíněna modelová situace, kdy v důsledku narušení vodního díla dojde k jeho destrukci a vzniku zvláštní povodně, která svými účinky ohrožuje obyvatelstvo obce žijící v jeho těsné blízkosti.
The crisis potential of the Pardubice region
Keywords: potential crisis; Risks; Floods; dams; destruction; Evacuation; Pardubice Region; krizový potenciál; rizika; Povodně; vodní díla; destrukce; evakuace; Hamry; Pardubický kraj