Rituály v systéme terapeutickej komunity - Škoviera, Albín (Vydavateľstvo Katolíckej univerzity v Ružomberoku, 2018)
Príspevok poskytuje základné informácie o možnosti uplatňovania rituálov v prevýchovnom zariadení v systéme terapeutickej komunity. Vymenúva základné zložky rituálov, ich prepojenie na symbol i rituálnu pieseň. Osobitne popisuje niektoré rituály, ktoré v prevýchovnom zariadení realizoval. V závere príspevku sa autor zaoberá procesom tvorby rituálov.
Rituály v systému terapeutické komunity
Keywords: Rituál. Terapeutická komunita. Symbol. Rituálna pieseň; Rituál. Terapeutická komunita. Symbol. Rituální píseň