Studium vlastností perovskitů s obsahem netoxických prvků v nátěrových hmotách. - Kukačková, Zuzana (Univerzita Pardubice, 2009)
Tato diplomová práce se zabývá studiem antikorozní účinnosti nátěrových hmot s obsahem pigmentů perovskitové struktury. Bylo připraveno 13 pigmentů perovskitové struktury, které byly aplikovány do nátěrových hmot na bázi rozpouštědlové epoxyesterové pryskyřice. Nátěrové hmoty byly naneseny na skleněné a ocelové panely a hodnoceny z hlediska fyzikálně ? chemických vlastností a antikorozní účinnosti při urychlených korozních zkouškách.
Study property perovskite with content nontoxic elements in paint film material
Keywords: pigment; anticorrosive pigment; organic coating; Perovskites; corrosion; pigment; Antikorozní pigment; organický povlak; Perovskity; koroze