Porodila šťastně děvče... Porodní deníky čtyř porodních babiček z 19. století - (:unkn) unknown (Univerzita Pardubice, 2018)
Komentovaná edice rukopisných porodních deníků je prvním výsledkem výzkumného projektu Grantové agentury České republiky č. 17-14082S Porodní báby: profesionalizace, institucionalizace a výkon historicky prvního ženského kvalifikovaného povolání v průběhu dvou staletí, 1804-1948. Cílem projektu je mimo jiné zachycení proměn náhledu na výkon babického povolání a jeho sociální a kulturní reflexe v české společnosti.
Keywords: 19.-20. století; porodní asistentky; porodní asistence; dějiny porodnictví; deníky; babictví