Návrh bezkontaktního magnetového tyristorového zapalování pro motocykl - Svízela, Jan (Univerzita Pardubice, 2016)
Bakalářská práce "Návrh bezkontaktního magnetového tyristorového zapalování pro motocykl" se zabývá návrhem a realizací tyristorového kapacitního zapalovacího systému. V první části se zabývám analýzou zapalovacího procesu, rozdělením více druhů zapalovacích systémů jejich vlastnostmi. Postupně zmiňuji tyristorové zapalování a zdůvodňuji mnou zvolený typ. Dále rozebírám jednotlivé části navrženého kapacitního obvodu. Následuje praktická realizace a měření mnou sestrojeného zařízení. V závěru hodnotím funkci zapalování a zmiňuji možná vylepšení.
The Design of contactless thyristor ignition magnet for motorcycle
Keywords: tyristorové zapalování; spalovací motor; kondenzátorové zapalování; thyristor ignition; internal combustion engine; capacitor discharge ignition