Lokální environmentální rizika při přepravě nebezpečných věcí po silnici - Klimek, Radek (Univerzita Pardubice, 2016)
Současné předpisy v oblasti přepravy nebezpečných věcí se zaměřují především na globální aspekty této problematiky. Lokální rizika není jednoduché posuzovat, jakkoli by to bylo mnohdy na úrovni konkrétních míst, např. pro potřeby veřejné správy, vhodné. Bez znalostí sociálních a zeměpisných podmínek je obtížné jednoduchým a objektivním způsobem vyhodnotit riziko, jaké může v individuální lokalitě přeprava nebezpečných věcí po silnici představovat. Tato diplomová práce má pomocí aplikace informací z různých oblastí do souvislostí přepravy nebezpečných věcí po silnici, přinést vyhodnocení environmentálních rizik v individuálních místech pozemních komunikací, za využití odborných znalostí.
Local environmental risks in the road transport of dangerous goods
Keywords: ERG; ADR; QGIS; životní prostředí; silniční doprava; environment; road transport