Účetní závěrka jako zdroj informační při získaní úvěru v bance - Hanušová, Iveta (Univerzita Pardubice, 2021)
Bakalářská práce se zaměřuje na zpracování úvěru bankou, ke které jsou potřeba informace obsažené v účetní závěrce. Definuje účetnictví a právní systém, popisuje účetní závěrky a její povinné náležitosti. Znázorňuje rizika, kterými banky procházejí a jednoduše představuje některé bankovní produkty. Vysvětlí a provede úvěrovým procesem v obecné rovině i v konkrétním případě.
Financial report as source of information for bank loan
Keywords: účetnictví; zákon o účetnictví; účetní závěrka; rozvaha; výsledovka; bankovní rizika; bankovní produkty; úvěr; žádost o úvěr; analýza; accounting; accounting law; financial statements; balance sheet; income statement; banking risks; banking products; loan; loan application; analysis