Piaristická kolej, refektář, východní zrcadlo - Krejbichová, Dita (Univerzita Pardubice, 2004)
Práce se věnuje záchranným restaurátorským zásahům provedeným na výzdobě refektáře piaristické koleje v Litomyšli. Jedná se o úsek malby ze souboru barokních nástěnných maleb fresco-secco od neznámých autorů, konkrétně o jedno z nástropních zrcadel.
Keywords: restaurátorské dokumentace; restaurování; nástěnné malby; techniky nástěnné malby; fresco-secco; průzkumy; baroko; piaristé; průzkumy