Analýza didaktických testů - Svoboda, Václav (Univerzita Pardubice, 2015)
Bakalářská práce se věnuje vyhodnocování didaktických testů pomocí základních statistických charakteristik, charakteristik určujících obtížnost, citlivost, validitu a reliabilitu testovaných položek. Jsou zde popsány základní nástroje statistické grafiky. Mezi ně patří krabicový graf, histogram, graf empirické distribuční funkce a graf závislost citlivosti a indexu obtížnosti. Také je popsána historie vzniku programovacího jazyka Java a vývojové prostředí NetBeans. Popsána je i funkčnost veškerých metod použitých v praktické části bakalářské práce a vysvětlení uživatelského prostředí aplikace. Nechybí zde ani vyhodnocení jednoho konkrétního testu pomocí aplikace.
Analysis of didactic tests
Keywords: didactic test analyzing; descriptive statistics; Java; analýza didaktických testů; popisná statistika