Systém pro sledování datového a VoIP provozu na lokálních sítích - Řehůřek, Martin (Univerzita Pardubice, 2007)
Bakalářská práce se zabývá problematikou sledování množství přenesených dat na počítačové síti s rozlišením datového a hlasového provozu. Pro tento účel bude navrhnut systém, který kromě sledování provozu bude tyto údaje shromažďovat v databázi a umožní grafický výstup v podobě grafu a dalších údajů, které pomohou určit jakým způsobem se projevuje nasazení VoIP technologií v prostředí lokální počítačové sítě.
System for monitoring of data and VoIP traffic on local area networks
Keywords: počítačové sítě; datový provoz; hlasový provoz; přenos dat; monitoring; IP telefonie; VoIP technologie