Mapování toku hodnot s využitím VSM ve vybrané společnosti - Jozefy, Veronika (Univerzita Pardubice, 2023)
Bakalářská práce se zabývá problematikou Lean managementu, konkrétně využitím jedné z nejčastěji využívaných metod, a to jest Mapování hodnotového toku (VSM). V první části práce jsou vymezeny základní pojmy spojené s lean managementem (štíhlou výrobou) a vy-světlena metoda Value Stream Mapping. Druhá část práce se věnuje realizaci metody VSM v podniku Kovolis Hedvikov a identifikaci plýtvání ve výrobním procesu. Součástí práce jsou také navržená opatření na zlepšení problémových míst.
Mapping the flow of values using VSM in chosen company
Keywords: štíhlá výroba; mapování toku hodnot; plýtvání; cyklové časy; zlepšení výrobních procesů; kanban; lean management; value stream mapping; waste; cycle times; manufacturing process improvement; kanban