Datová struktura silniční a železniční sítě - Hrnčíř, Ondřej (Univerzita Pardubice, 2013)
Cílem této práce je vytvoření vlastní aplikace, která bude sloužit k filtrování jednotlivých vrstev mapových podkladů. Práce bude zaměřena pouze na filtrování silniční a železniční sítě. Zdrojem mapových podkladů pro tuto práci bude použit server openstreetmap.org, který jako jeden z mála poskytuje mapové podklady ve vektorovém formátu bezplatně.
The data structure of road and railway networks
Keywords: datové struktury; silniční sítě; železniční sítě; aplikace; mapové podklady; vektorový formát; data structures; road network; railway network; application; map data; vector format