Život dospívajících z dětského domova v Dolní Čermné. Problematika výchovy v dětském domově - Jirouš, Martin (Univerzita Pardubice, 2010)
Práce se zabývá problematikou dospívajících z Dětského domova v Dolní Čermné. Práce je sestavena jako případová studie, díky níž bylo možné hlubšího proniknutí do dané problematiky. Cílem práce je přiblížit problematiku ústavní výchovy v dětském domově a jejího vlivu na život dospívajících, kteří touto výchovou prošli.
Lives of adolescent from foster home in Dolni Cermna. Issues of education in foster home
Keywords: Dětský domov; ústavní výchova; Děti; dospívající; vychovatelé; Rodina; foster home; fosterage; Children; adolescent; governess; Family