Diethylkarbonát jako netoxické alkylační činidlo - Pokorný, Michal (Univerzita Pardubice, 2007)
Byl studován alkylační účinek diethylkarbonátu na zkoušené fenoly a aromatické aminy.
Diethylcarbonate as a nontoxic ethylating reagent
Keywords: diethylkarbonát; ethylace; fenoly; čištění vod; regenerace