Soužití Pardubic a vojenské barákové nemocnice v době první světové války - Halířová, Martina (My University, 2016)
Článek se zabývá problémům, kterým čelily v průběhu první světové války Pardubice. Týkaly se především nedostatku jídla a surovin. Popisuje vznik barákové nemocnice a věnuje se vztahu nemocnice a města.
The Coexistence of Pardubice and the Military Barracks Hospital during the First World Wae
Keywords: První světová válka; Pardubice; každodenní život; karanténa; baráková nemocnice; zdravotní péče; First World War; everyday life; quarantine; barracks hospital; healthcare