Léčba a ošetřovatelská péče u hospitalizovaných pacientů s poruchami příjmu potravy - Kasperová, Jana (Univerzita Pardubice, 2008)
Bakalářská práce se zabývá problematikou léčby a ošetřovatelské péče u hospitalizovaných pacientů s poruchami příjmu potravy. Teoretická část poskytuje informace o tom, co poruchy příjmu potravy jsou, o jejich epidemiologii, etiologii, somatických komplikacích a shrnuje možnosti léčby tohoto onemocnění. Praktická část informuje o výsledcích výzkumu zaměřeného na porovnání léčby a ošetřovatelské péče u hospitalizovaných pacientek s PPP v České Republice a ve Velké Británii.
Hospital-based eating disorders treatment and nursing care
Keywords: poruchy příjmu potravy; léčba; Ošetřovatelská péče; hospitalizace; Česká Republika; Velká Británie; eating disorders; treatment; Nursing care; hospitalization; Czech Republic; United Kingdom