Využití vakuové terapie v gynekologii a porodnictví - Štůlová, Veronika (Univerzita Pardubice, 2025)
Tato Bakalářská práce "Využití vakuové terapie v gynekologii a porodnictví" se zaměřuje na léčbu podtlakem nehojících se ran v gynekologii a porodnictví. Teoretická část se věnuje podtlakové léčbě, její historii a současným léčebným procesům. Průzkumná část se formou dotazníkového šetření zabývá mapováním zkušeností porodních asistentek s touto terapií.
Negative pressure wound therapy in obstetrics and gynecology
Keywords: vakuová terapie; podtlaková léčba; nehojící se rány; gynekologie; porodnictví; vacuum therapy; negative pressure therapy; non-healing wounds; gynecology; obstetrics