Marketingové řízení obchodní organizace INTERSPAR - Tužilová, Barbora (Univerzita Pardubice, 2009)
Diplomová práce se zabývá marketingovým řízením vybraného podniku. V teoretické části jsou charakterizovány základní marketingové pojmy a vysvětlena podstata marketingového řízení. Dále jsou definovány klíčové postupy a nástroje marketingu a popsáno kupní chování spotřebitelů. Posledním bodem teoretické části práce je vymezení charakteristických rysů současného obchodu. Praktická část práce je zaměřena na situační analýzu ve společnosti SPAR Česká obchodní společnost, s.r.o.. Na základě získaných poznatků o společnosti je vypracována SWOT analýza a v závěru práce je zpracován návrh možných změn v marketingovém řízení.
Marketing management of the trading organization INTERSPAR
Keywords: Marketing; Marketingové řízení; Marketingový mix; kupní chování spotřebitelů; Situační analýza; SWOT analýza; marketing management; Marketing mix; purchase behaviour of consumers; Situation analysis; SWOT analysis