Cenzura a její role v éře českého a slovinského socialismu. Nad dílem Edvarda Kocbeka a Jaroslava Seiferta - Sochorová, Michaela (Univerzita Pardubice, 2015)
Bakalářská práce se zabývá cenzurou v éře socialismu. J ejím záměrem je nastínit, jak cenzura probíhala v jednotlivých zemích, tedy v Československu a Slovinsku. Speciálně se potom zaměří na díla Jaroslava Seiferta a Edvarda Kocbeka a důvody stažená jejich děl z oběhu a také proč a z jakých důvodů jim bylo zaká záno po určitou dobu oficiálně figurovat na veřejnosti a vydávat svá literární díla.
Censorship and its Role in the Era of Czech and Slovenian Socialism. Over the Works of Edvard Kocbek and Jaroslav Seifert
Keywords: slovinská literatura 20. století; česká literatura 20. století; slovinská cenzura; česká cenzura; Kocbek, Edvard; Seifert, Jaroslav; 20th century Slovene literature; 20th century Czech literature; Slovene censorship; Czech censorship