Kvasinkové infekce u rizikových pacientů - Štěpánková, Marcela (Univerzita Pardubice, 2001)
Autorka v práci pojednává převážně o rodu Candida, jeho morfologii, faktorech patogenity, etiologii a především o rizikových faktorech pro vznik kandidózy. Dále se zaměřuje na současné možnosti terapie tohoto infekčního onemocnění.
Candida infections of risk patients
Keywords: infekční nemoci; kandidóza; kvasinky; terapie; morfologie