Veterinární dozor a právní aspekty ochrany zvířat - Kubová, Jana (Univerzita Pardubice, 2003)
Práce se zabývá veterinárním dozorem, jeho úkoly a problémy. Dále je rozebrána právní úprava ochrany zvířat proti týrání a novelizace veterinární legislativy v souvislosti se vstupem ČR do EU.
Veterinary supervision and legal aspects of animal protection
Keywords: veterinární péče; Ochrana zvířat; týrání; zákony; právní ochrana; veterinářství