Postoje ke smrti a religiozita - Halamová, Zuzana (Univerzita Pardubice, 2012)
Tato práce se soustřeďuje na postoje ke smrti a religiozitu studentů religionistiky. V teoretické části je představen přístup k fenoménům spojených se smrtí z historického, sociologického a psychologického hlediska. Zachyceny jsou proměny přístupů ke smrti v souvislosti se společenskými změnami. Pozornost je věnována také přístupu ke smrti ve světových náboženstvích a současné české ne/religiozitě. Druhou částí je samotný kvalitativní výzkum postojů ke smrti a religiozity studentů. Zkoumám jejich postoj k fenoménům týkajících se smrti, vliv duchovní orientace a také studia religionistiky.
Attitudes toward death and religiosity
Keywords: smrt; religiozita; spiritualita; studenti; death; religiosity; spirituality; students