Stanovení opiátů ve vzorcích biologického původu - Růžičková, Pavla (Univerzita Pardubice, 2014)
Tato bakalářská práce se zabývá stanovením opiátů ve vzorcích biologického původu. Jedná se o vzorky jako plazma, moč, vlasy, sliny a netradiční matrice. Je popsána charakteristika jednotlivých opiových alkaloidů a jejich vliv na lidský organismus. Cílem této práce je shrnutí analytických metod použitých při stanovení.
Determination of opiates in biological samples
Keywords: Stanovení; opiové alkaloidy; vzorky biologického původu; extrakce; analytické metody; Determination; opium alkaloids; sample of biological origin; extraction; analytical methods