Zhodnocení finanční situace podniku - Hovorková, Kristýna (Univerzita Pardubice, 2025)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na analýzu a zhodnocení finanční situace vybraného podniku pomocí vybraných finančních ukazatelů. Hlavním cílem práce je identifikovat současnou situaci a formulovat doporučení pro její zlepšení. Teoretická část zahrnuje základní pojmy a metody finanční analýzy, popis použitých ukazatelů. V praktické části budou vybrané ukazatele aplikovány na dostupné finanční údaje podniku a na základě analýzy výsledků budou navržena opatření pro zlepšení současné situace podniku.
Evaluation of the company's financial situation
Keywords: finanční analýza; horizontální analýza; vertikální analýza; finanční výkazy; poměrové ukazatele; absolutní ukazatele; zadluženost; rentabilita; likvidita; ukazatele aktivity; finanční zdraví; cash flow; financial analysis; horizontal analysis; vertical analysis; financial statements; ratio indicators; absolute indicators; indebtedness; profitability; liquidity; aktivity indicators; financial health; cash flow