Depresivita seniorů v domácí péči - Pazourková, Iva (Univerzita Pardubice, 2010)
Práce pojednává o problematice depresivity seniorů v domácí péči. Je rozdělena do dvou částí. V první, teoretické části se zabývá stářím a depresí - Co pojem deprese znamená, co depresi způsobuje, jak se deprese projevuje a jak se deprese liší u lidí ve stáří. Dále se teoretická část práce dotýká problematiky starý člověk v domácí péči. Druhou část práce tvoří výzkum, který jsem o této problematice prováděla mezi seniory v domácí péči. Tato část práce je věnována metodice, organizaci, průběhu a vyhodnocení výzkumu, který probíhal formou dotazníku.
Depression of seniors in domiciliary care
Keywords: stáří; deprese u seniorů; domácí péče; DEPRESE; Elderly; depression by the elderly; home care; DEPRESSION