Nealkoholická jaterní steatóza - Suchý, Jindřich (Univerzita Pardubice, 2020)
Tato práce se zabývá nealkoholickou jaterní steatózou. V první části jsou popsány příčiny a mechanismy vzniku nealkoholické steatózy jater. Dále se práce zabývá spojením mezi nealkoholickou jaterní steatózou a dalšími metabolickými poruchami a mechanismy vzniku onemocnění, která vznikají jako následek nealkoholické steatózy. V dalších částech jsou uvedeny možnosti diagnostiky nealkoholické jaterní steatózy a možné způsoby její léčby.
Nonalcoholic liver steatosis
Keywords: nealkoholická steatóza; steatohepatitida; fibróza; játra; lipidy; nonalcoholic steatosis; steatohepatitis; fibrosis; liver; lipids