Statický přepočet ocelové příhradové mobilní haly - Nevšímal, Petr (Univerzita Pardubice, 2019)
Diplomová práce se zaměřuje na posouzení a dimenzování prutových prvků jednolodní příhradové ocelové mobilní haly o rozpětí 20 m, délce 36 m a výšce 7,83 m. Hlavním konstrukčním materiálem je ocel S355 a S235. Předmětem diplomové práce je přepočet pomocí SCIA Engineer 18.1 a návrh úprav haly realizované v I. sněhové a větrné oblasti pro použití ve III. sněhové a větrné oblasti. Přílohy obsahují původní a upravený model ve SCIA Engineer včetně Engineer reportů, přílohy pro stanovení zatížení větrem a přílohy pro posouzení spojů.
Static recalculation of steel truss mobile hall
Keywords: statický výpočet; příhradová ocelová mobilní hala; rám; ocel; zatížení sněhem; zatížení větrem; zatížení teplotou; kombinace; posouzení prvků; dimenzování prvků; šroubový spoj; posouzení šroubového spoje; static calculation; truss steel mobile hall; frame; steel; snow load; wind load; temperature load; combinations; assessment of elements; dimensioning of elements; bolt joint; assessment of bolt joint