Ozvěny stínadelské trilogie v knihách Foglarových pokračovatelů - Mišura, Vojtěch (Univerzita Pardubice, 2015)
Cílem studie je v širším pojetí analyzovat díla inspirovaná fikčním světěm tzv. stínadelské trilogie Jaroslava Foglara. Tato díla jsou s původní tril ogií na základě odborné metodologie srovnávána a zasazována do širšího kontextu současné literatury pro děti a mládež. Metodologicky je práce zakotvena zejména v sémantice a pragmatice fikčních světů.
Echoes of the Stínadla Trilogy in Books of Foglar´s Successors
Keywords: fikční světy; literatura pro děti a mládež; prostor; spisovatelé; romány; pokračovatelé; fictional worlds; children literature; space; writers; novels; successors