Finanční analýza vybraného podniku - Chmelíková, Magdaléna (Univerzita Pardubice, 2020)
Tato bakalářská práce se zabývá finančním zdravím vybraného podniku. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části jsou popsány metody finanční analýzy. V praktické části je provedena všechna finanční analýza, která je uvedena v teoretické části práce. Jako například horizontální a vertikální analýza, poměrové ukazatele, ukazatelé aktivity a likvidity nebo produktivity práce. Pomocí uvedené analýzy a ukazatelů lze zjistit, jaká je finanční situace podniku. Celkové shrnutí hospodaření vybraného podniku je na závěr práce. Jak si stojí na trhu, jak neustále vylepšuje svoji politiku a na co se ještě zaměřit.
Financial analysis of the selected company
Keywords: společnosti; horizontální a vertikální analýza; poměrové ukazatele; ukazatele aktivity a likvidity; produktivita práce; companïes; horizontal and vertical analysis ratios; activity indicators and liquidity; labor productivity