High performance anorganické pigmenty - Svoboda, Robert (Univerzita Pardubice, 2024)
Cílem této práce je podat stručný přehled historie anorganických pigmentů od jejich prvního použití do nynější doby. Dále je zde věnována pozornost některým skupinám anorganických pigmentů označovaných jako "high performance". U jednotlivých skupin je popsána jejich výroba, možnosti aplikací a fyzikální a chemické vlastnosti. Nakonec je u každé skupiny stručný přehled jejich toxikologických vlastností a vlivu na životní prostředí.
High performance inorganic pigments
Keywords: anorganické pigmenty; high performance; sulfid kademnatý; vanadičnan bismutitý; sulfid ceritý; komplexní pigmenty.; inorganic pigments; high performance; cadmium sulfide; bismuth vanadate; cerium sulfide; complex pigments.