Kapacita vlakových souprav kombinované přepravy - Moravec, Matěj (Univerzita Pardubice, 2021)
Cílem této práce je, porovnání parametrů vlakových souprav kombinované přepravy, vzhledem k nařízením a vyhláškám EU, zejména délky souprav vybrané železniční společnosti na tratích Břeclav - Bohumín - Petrovice u Karviné a Čadca - Petrovice u Karviné. Dále budou analyzovány vlivy omezení infrastruktury, propustnost daných tratí v denní / noční době a možnosti zastavení, křižování a objíždění v jednotlivých železničních stanicích.
Capacity of combined transport trains sets
Keywords: kombinovaná přeprava; operátoři; kontejnery; železniční vozy; železniční síť; combined transport; operators; containers; railway wagons; railway infrastructure