Vnímání kriminality ve vybraných skupinách mládeže v Pardubicích - Borovcová, Nikol (Univerzita Pardubice, 2016)
Bakalářská práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V úvodu teoretické části jsou vymezeny základní pojmy týkající se kriminality mládeže, dále se zabývám socializačními faktory působícími na mládež. V dalších kapitolách se věnuji tématu chudoby v rodinách, sociální kontrole a trestům, které hrozí delikventní mládeži. Praktická část zjišťuje, prostřednictvím nezúčastněného a zúčastněného pozorování a rozhovorů, jak vybrané skupiny pardubické mládeže nahlíží na kriminalitu.
Perception of Criminality in Selected Groups of Youth in Pardubice
Keywords: kriminalita; mládež; rodina; vrstevníci; chudoba; criminality; youth; family; cohorts; poverty