Reflexe mezináboženských vztahů u Jana Hellera - Zrínyová, Hana (Univerzita Pardubice, 2012)
Tato práce nazvaná Reflexe mezináboženských vztahů u Jana Hellera má za cíl shrnout práci významného českého badatele, který stál na pomezí teologie a religionistiky. Zabývá se pojmem náboženství, tolerancí, křesťanstvím jako nenáboženstvím a jeho vztahem k ostatním náboženstvím. Pokračuje responzivní hypotézou, tříděním náboženství a etickým zlomem.
Reflection of Interreligious Relations by Jan Heller
Keywords: mezináboženský dialog; křesťanství; teologie; religionistika; Heller, Jan; interreligious relations; christianity; theology; religious studies; Heller, Jan