Využití minipočítače jako multimediální stanice v knihovnách - Linhart, Jan (Univerzita Pardubice, 2014)
Tato bakalářská práce přibližuje definici veřejných knihoven a jejich rozdělení. Vysvětluje důležitost jejich významu a nezastupitelnou roli v oblasti vzdělávání a informačního přínosu pro společnost obecně. Dále se zaměřuje na vybranou knihovnu a její vybavení, zejména v rámci výpočetní techniky. Nejen po hardwarové, ale i softwarové stránce. Po analýze stávajícího výpočetního vybavení hledá prostor pro uplatnění nové technologie v podobě minipočítače. Posuzuje hlavní přínosy takového řešení, včetně možných finančních úspor.
Using a minicomputer as a Multimedia station in public libraries.
Keywords: Library; Minicomputer; Workstation; Raspberry Pi; MK808; veřejná knihovna; minipočítač; pracovní stanice