Daň z nemovitých věcí jako součást rozpočtu obce - Mlýnek, Jan (Univerzita Pardubice, 2024)
Diplomová práce se zaměřuje na daň z nemovitých věcí a jakým způsobem obce mohou tento příjem do svého rozpočtu ovlivnit. V úvodních kapitolách je popisována daň, daňový systém v České republice a daň z nemovitých věcí. Další kapitola pojednává o postavení subjektu obce v systému veřejné správy České republiky a hospodaření tohoto subjektu. V posledních kapitolách diplomová práce srovnává přístup obcí ve Svazku Údolí Desné k ovlivňování daně z nemovitých věcí a jaké dopady tato daň vyvolává.
Real estate tax as part of the municipal budget
Keywords: daně; daň z nemovitých věcí; koeficienty; veřejná správa; obce; hospodaření obcí; rozpočet; Svazek obcí Údolí Desné; taxes; real estate tax; coefficients; public administration; municipalities; economy of the municipilaty; budget; Union of Municipalities Údolí Desné